MIK A CÉLJAINK?

Célunk, hogy olyan szakmai közösségek jöjjenek létre a magyarországi, erdélyi és felvidéki diákvezetőkből, diákönkormányzatok támogató pedagógusokból és önkormányzati ifjúsági referensekből, akik képesek arra, hogy az ifjúsági részvétel különböző formáit népszerűsítsék intézményeikben.

A PRIME program célja, hogy olyan akkreditált továbbképzéseket indítsunk, amelyekben elsősorban a diánönkormányzatokkal foglalkozó mentortanárokat és önkormányzati tisztségviselőket képezzük és fejlesztjük. A program során elkészülő tudásközpont és információs portálon a képzés anyagai mellett alapszabály minták és jogi dokumentumok is elérhetőek lesznek, amelyek az alakuló diákönkormányzatok munkája mellett az érdeksérelmet szenvedett diákok és szülők panaszbejelentéseit is segíti majd.

A program keretében összegyűjtük és terjesztjük az ifjúság részvételét támogató pedagógusok, közszolgálati tisztviselők munkavégzéséhez kapcsolódó gyakorlati ismereteket, valamint feltárjuk és értékeljük a létező jó gyakorlatokat, és ezek alapján dolgozzunk ki egy ágazati szakmai tudásbázist.