KUTATÁSI TERVEK

Célok

Kutatásaink fő célja a tudásbázis és a tudásátadás megerősítése az iskolai oktatási rendszer területén, és fokozni a helyi önkormányzati szervek között a fiatalok demokratikus részvételét egy tudásbázis kialakításával. A célja továbbá a szakpolitika, a kutatás és a gyakorlat közötti kapcsolat megerősítése. A munka keretében végzett tudásfejlesztési tevékenységek az ifjúságsegítők szolgáltatásnyújtási tevékenységeit és a közigazgatási szolgáltatásokat támogatják, valamint az ágazat tudásátadásának és kapacitásépítésének megerősítését is.

Módszertan

Az adatgyűjtéshez szükség van az ifjúsági civil szervezetek, az oktatási intézmények és a helyi önkormányzatok mélyebb megértésére, valamint a problémák azonosítására, mivel a jó gyakorlatok megismerésének alapvető tevékenysége. A tudásbázist gyakran feltett kérdések formájában a sablonok egészítik ki, amelyek hasznosak lehetnek akár a diákok számára a diákjogok területén, akár a diákönkormányzatok számára a szervezetfejlesztés területén. A projekt által ezen anyagokból összeállított tudományos kiadványok a programot végig kísérik. A célok elérése érdekében a projekt felméréseket és interjúkat fogunk végezni.

Tervezett eredmények

A kutatás során összegyűjtjük a formális és informális tanulás megerősítésére irányuló nemzeti és nemzetközi bevált gyakorlatokat. Ezekből az adatokból kézikönyvek készülnek a célközönség számára. Emellett fontos, hogy a fiatalok és segítőik folyamatosan hozzáférjenek a sablon dokumentumokhoz, és ismerjék a keretrendszert, ezért tájékoztató füzeteket is készítenünk.

Diákkérdőívek

Amennyiben diákként csatlakoznál aktív állampolgárságot vizsgáló kutatásunkhoz, alábbi kérdőívünket töltsd ki: https://www.surveymonkey.com/r/m-diak-119

Amennyiben diákvezetőként, diákönkormányzati tagként csatlakoznál kutatásunkhoz, alábbi kérdőívünket töltsd ki: https://www.surveymonkey.com/r/m-dok-119

Kutatási terv

Text

File name : PRIME-kutatasi-terv.pdf